MacBook Pro Veri Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

MacBook Pro Veri Silme İşlemi

Hesaplarınızı, kredi kartlarınızı, kişisel fotoğraflarınızı ve diğer tüm verilerinizi MacBook Pro cihazınızdan silmek mi istiyorsunuz? Veri temizleme, genelde cihazı satmadan önce yapılmak istenen bir işlemdir. Böylece, tüm verilerinizi korumuş olursunuz. Peki, Apple marka MacBook Pro cihazın veri silme işlemi nasıl yapılır?

Adım Adım MacBook Pro Veri Silme

macbook pro veri silme

Birinci Adım:

MacBook Pro’nuzu yedekleyin. MacBook Pro’yu yedeklemenin dört yolu vardır. Bunlar:

  • Time Machine yedekleme
  • iCloud yedeklemesi
  • Dosyaları harici bir sürücüye aktarma
  • Migration Assistant ile dosyaları ve tüm ayarları yeni bir Mac’e aktarma.

Hangi MacBook Pro yedekleme yöntemini seçtiğiniz önemli değil, ancak bir sonraki adıma geçmeden önce yedeklemenin başarılı olduğunu kontrol etmeyi unutmayın.

Time Machine Yedekleme

Time Machine’i ayarlayın (harici depolama alanına ihtiyacınız olacak). Ardından Time Machine menüsüne göz atın ve ”Şimdi Yedekle”yi seçin. Yedekleme tamamlandığında, dosyalarınızı aktarmak için harici depolama alanınızı yeni bir Mac’e bağlayabilirsiniz. Time Machine, hangi dosyaların geri yükleneceğini seçmenize izin verir. Tüm sisteminizi de Time Machine yedeklerinden geri yükleyebilirsiniz.

macbook pro veri silme

iCloud Yedekleme

iCloud’u ayarlayın. İşlem otomatiktir. Bu nedenle bir sonraki adıma geçmeden önce iCloud’un senkronize edilmesini beklemeniz gerekir. Bir iCloud yedeklemeniz olduğunda, hata oluşmadığından emin olmak için dosyaları iCloud çalıştıran başka bir cihazla eşitlemek iyi bir seçenek olacaktır.

Dosyaları Başka Bir Cihaza Aktarma

MacBook Pro veri silme işlemi öncesinde yedekleme yapmak için bu seçenekte; harici bir cihaz bağlayın (yeni MacBook’unuz veya harici bir sabit disk gibi). Ardından saklamak istediğiniz dosyaları bulmak ve taşımak için Finder’ı kullanın. Dosyaları aktarmak için bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Migration Assistant

Belgelerinizi, uygulamalarınızı, hesaplarınızı ve tüm ayarlarınızı yeni bir Mac’e aktarmak için Migration Assistant’ı kullanın. İkisini bir kabloyla veya WİFİ ile eşleştirin. Migration Assistant’ı açın ve talimatları izleyin.

macbook pro veri silme

İkinci Adım:

Apple hizmetlerinden çıkın. Gelecekteki kullanıcıların Apple hesabınıza erişmelerini önlemek amacıyla satmakta olduğunuz MacBook Pro’daki tüm Apple hizmetlerinden çıkış yapın.

  • iTunes, iMessage ve iCloud hesaplarından çıkış yapmayı unutmayın.

Üçüncü Adım:

MacBook Pro verilerinizi silin. MacBook Pro veri silme işlemi uygulamak, bir sabit disk reformatı ve macOS yeniden yüklemesi gerektirir. Bu işlemleri şu şekilde yapabilirsiniz:

  • MacBook Pro’nuzu yeniden başlatın. Ardından Kurtarma Modu için Command+R tuşlarına basılı tutun.
  • Disk Yardımcı Programını seçin.
  • Başlangıç diskini seçin ve sil düğmesine tıklayın.
  • MacOs Extended formatını kullanarak silin.
  • Disk Utility’yi seçin ve Disk Utility’den Çık’a tıklayın.

Dördüncü Adım:

Bu adımda MacOs yeniden yüklenmelidir. Şu şekilde yeniden yükleme yapabilirsiniz:

  • Kurtarma modunu başlatın (yeniden başlatın, ardından Command+R tuşlarına basın)
  • ”MacOs’u yeniden yükle”yi seçin.
  • İşletim sistemini kurmak için; kurulum tamamlandığında CMD+Q tuşlarına basın ve ”Kapat”ı seçin.

MacBook Pro veri silme işlemi tamamladı! Unutmayın; Saints Computer olarak MacBook Servis ve Apple Servis konularında gerekli teknik desteği sağlamaktayız. İletişim kanallarımız üzerinden bizlere ulaşabilir, güncel fiyat bilgisi edinebilirsiniz.

Sosyal Medya Paylaşım İndirimi Saints Computer

Kampanya katılım oranı %100’e ulaştığında sonlandırılacaktır.

Fatma Yüksel

Teknoloji konularındaki bilgi ve deneyimini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyan bir yazar.

All author posts

Privacy Preference Center