iPhone Önbellek Temizleme

iPhone veya iPad’lerde depolama alanı azaldığında, cihazınızda yavaşlama olduğunu fark edebilirsiniz. Bu durumu engellemek için önbelleği temizlemeniz, cihazınızın eski hızına kavuşmasını sağlar. Önbelleğe alınmış veriler, uygulamaların aynı verileri tekrar tekrar istemesine engel olur. Bu veriler genel olarak dosyalar, görüntüler ve sayfalardır. Birçok uygulamanın, iPhone’un genel performansını yüksek oranda etkileyecek şekilde önbelleğe veri doldurması mümkün. Bu nedenle, cihazınızın gereksiz yere yavaşlamasını, takılmasını önlemek amacıyla önbelleği temizlemek iyi bir seçenektir. Peki, iPad ya da iPhone önbellek temizleme işlemi nasıl yapılır?

Adım Adım iPhone Önbellek Temizleme

Aşağıdaki adımlar sayesinde, cihazınızda önbelleğe alınan tüm çerezleri ve web verilerini temizleyebilirsiniz. Herhangi bir İOS sürümünde çalışan bir cihazda, Safari tarama geçmişini temizlediğiniz zaman, bu verilerin aynı iCloud’da oturum açan diğer cihazlarda da silindiğini hatırlatırız.

iphone önbellek temizleme

Birinci Adım: Safari’ye Tıklayın

iPhone veya iPad’inizdeki Ayarlar uygulamasını açın ve Safari’ye gelin.

İkinci Adım: Verileri Temizleyin

Gizlilik ve Güvenlik bölümüne gidin. Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Temizle seçeneğine dokunun. Temizlenecek geçmiş yoksa ya da web siteleri için ebeveyn denetimleri ayarlanmışsa, bu ayarın gri renkte olabileceğini unutmayın.

Üçüncü Adım: İşlemi Onaylayın

İşlemi onaylamak için, açılır pencerede karşınıza çıkan Geçmişi ve Verileri Temizle seçeneğine tıklayın.

iphone önbellek temizleme

Üçüncü Taraf Uygulamalar İçin iPhone Önbellek Temizleme

iPhone’unuzda üçüncü taraf uygulamalar tarafından kullanılan önbelleğin temizlenmesi işlemi, uygulamadan uygulamaya değişiklik göstermektedir. Örneğin, Slack uygulaması için ana Ayarlar kısmında bir sıfırlama seçeneği vardır; (Ayarlar-Slack-Bir Sonraki Açılışta Önbelleği Sıfırla). Ya da WhatsApp görüşmelerinin kullandığı depolamayı da kontrol edip silebilirsiniz; (Ayarlar-Veri ve Depolama Kullanımı-Önbelleği Sıfırla).

iphone önbellek temizleme

Uygulamaların, cihazınızda gereksiz yere veri biriktirdiğinden şüpheleniyorsanız ve önbelleği temizlemek için eşdeğer bir seçenek bulamıyorsanız, en iyi alternatif İOS iPhone Depolama ekranını kontrol etmektir. İşlem adımlarını şu şekilde uygulayabilirsiniz:

  1. Ayarlar kısmına gelin.
  2. Genel Ayarlar’ı tıklayın.
  3. iPhone Depolama seçeneğine dokunun.
  4. İOS aygıtınızdaki tüm uygulamaların bir listesi boyutuna göre yüklenecektir. En büyük boyutlu uygulamalar yukarıda çıkar. Listede gereksiz yer kaplayan uygulamalara dokunun.
  5. Burada tıkladığınız uygulama için 2 seçenek sunulacaktır. Dilerseniz uygulamayı offload yapabilir ya da tamamen silebilirsiniz. Ayrıca, uygulamaların en son hangi tarihte kullanıldığı da aynı ekranda görünecektir. Uzun süre kullanmadığınız uygulamaları direkt silmenizi tavsiye ederiz. Böylece cihazınız gereksiz ve işinize yaramayan verilerden arınmış olur.

apple ipad

Silinen Uygulamaları Yeniden Yükleme

iPad ya da iPhone cihazlar için önbellek temizleme adımlarından söz ettikten sonra, silinen bir uygulamanın nasıl geri yükleneceğini açıklayalım. Sildiğiniz uygulamayı geri getirmek için sırasıyla şu işlemleri gerçekleştirmelisiniz:

  • iPhone ya da iPad’inizde Uygulama Mağazası alanına gelin.
  • Bugün seçmesine tıklayın.
  • Hesap ayarları ekranına erişmek için ekranın sağ üst köşesindeki dairesel profil fotoğrafınıza dokunun.
  • Satın Alınanlar’a tıklayın.
  • Satın Alma İşlemlerim’i seçin.
  • Aktif olmayan uygulamayı bulun ve yeniden indirme işlemini gerçekleştirin.

apple ipad servis

iPhone önbellek temizliği hakkında paylaştığımız bilgilerin sonuna geldik. Saints Computer olarak iPad Servis, iPhone Servis, Apple Servis, MacBook Servis, iMac Servis ve Laptop Servis kategorilerinde profesyonel teknik destek sağladığımızı hatırlatırız. Cihazlarınızda karşılaştığınız herhangi bir sorun hakkında iletişim kanallarımızdan bizlere ulaşıp, güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Sosyal Medya Paylaşım İndirimi Saints Computer

Kampanya katılım oranı %100’e ulaştığında sonlandırılacaktır.